Kasza manna często kojarzy się wyłącznie z potrawkami dla małych dzieci. Ja ją jednak używam często do przygotowania dań głównych (np. knedle serowe z kaszą manną)Dziś jednak w postaci pysznych kotlecików.Składniki:30 dag kaszy manny20 dag sera żółtego wędzonego (startego)1 kostka rosołowa drobiowa10 dag masła3 jajkaPęczek szczypiorkuSólPieprzBułka tartaWykonanie:Zagotować 3 szklanki wody i wrzucić kostkę rosołową. Do wrzącego rosołu wsypywać powoli kaszę mannę (mieszając uważać aby nie powstały grudki). Garnek przykryć i na najmniejszym palniku podgotowywać 5 minut. Odstawić, dodać masło i zostawić do przestudzenia. Następnie dodać resztę składników i formować owalne kotleciki.Obtaczać w bułce tartej, smażyć na jasnozłoty kolor, podawać z dowolnym sosem.