ßßß Cookit - przepis na Andrut z masą czekoladową z petit beurre'ami i bakaliami

Andrut z masą czekoladową z petit beurre'ami i bakaliami

nazwa

Wykonanie

Tradycyjny przepis na tradycyjny wafel. Tym razem z nadzieniem czekoladowo- bakaliowym, z rozkruszonymi petit beurre'ami.
Składniki:
4 jaja
1 szklanka cukru
1 margaryna
2 łyżki kakao
1 szklanka bakalii
4 paczki ciastek „petit beurre”
2 szt. płyt z andrutów
Wykonanie:
Jaja ubić z cukrem na parze na gęsty krem. Następnie odstawić z ognia, wlać letnią rozpuszczoną margarynę , kakao oraz bakalie.
Ciastka pokruszyć, włożyć do kremu, posmarować andrut i przełożyć drugim andrutem.
Przycisnąć deseczką, odczekać i pokroić ukośnie.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/01/andrut-z-masa-czekoladowa-z-petit.html