ßßß Cookit - przepis na Domowa konserwa

Domowa konserwa

nazwa

Wykonanie

Osobiście bardzo lubię konserwy, lecz zawartość w nich konserwantów po prostu powala! Nieczęsto zatem po nie sięgam. Dlatego postanowiłam to zmienić- i sama ją przyrządziłam. Wyszła pyszna! (przynajmniej wiem co w niej jest :))
Składniki:
20 dag słoniny
2 kg mięsa wieprzowego
Sól
Gorczyca
Pieprz
Czosnek
Wykonanie:
Mięso zmielić ze słoniną i doprawić solą, pieprzem, gorczycą i roztartym czosnkiem.
Dokładnie wymieszać i wlać 2 łyżki wody do mięsa. Jeszcze raz połączyć dokładnie składniki ręką i włożyć do wyparzonych słoików. Gotować około godziny, następnie wynieść w chłodne miejsce na 24 godziny. Po upływie czasu ponownie gotować przez jedną godzinę. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/11/domowa-konserwa.html