Wykonanie
Osobiście bardzo lubię konserwy, lecz zawartość w nich konserwantów po prostu powala! Nieczęsto zatem po nie sięgam. Dlatego postanowiłam to zmienić- i sama ją przyrządziłam. Wyszła pyszna! (przynajmniej wiem co w niej jest :))
Składniki:20 dag
słoniny2 kg
mięsa wieprzowegoSólGorczycaPieprzCzosnekWykonanie:
Mięso zmielić ze
słoniną i doprawić
solą,
pieprzem,
gorczycą i roztartym
czosnkiem.
Dokładnie wymieszać i wlać 2 łyżki
wody do
mięsa. Jeszcze raz połączyć dokładnie składniki ręką i włożyć do wyparzonych słoików. Gotować około godziny, następnie wynieść w chłodne miejsce na 24 godziny. Po upływie czasu ponownie gotować przez jedną godzinę. Przechowywać w chłodnym miejscu.