Wykonanie
Kto teraz, w pełni sezonu nie lubi jeść
pomidorów ? Co innego zimą - wtedy mnie nie namówicie ;) Jednak teraz są soczyste, słodkie, pyszne i tak naprawdę można je jeść do woli. Mają masę zalet, dodają nam witamin i urody. Nie trzeba im nic poza odrobiną
ziół,
soli,
pieprzu i dobrą
oliwą.


Składniki :1
pomidor malinowy1
pomidor żółtypo 3
pomidorki koktajlowe: żółty i czerwonykawałek
czerwonej cebuliświeży
koperekkilka listków
bazyliisól,
pieprzPrzygotowanie :
Pomidory: malinowy i żółty kroję w bardzo cienkie plasterki, które układam na przemian na talerzyku. Dodaję pokrojone w ćwiartki
pomidorki koktajlowe, listki
bazylii, gałązki
koperku. Układam cieniutko pokrojoną
cebulę. Wszystko skrapiam
oliwą, oprószam
solą i
pieprzem.