Wykonanie
            Schab inaczej, bo duszony powoli z dużą ilością 
cebuli. Przyprawiłam go 
pieprzem cayenne, dodałam także 
czosnek, dzięki 
czemu jest przyjemnie pikantny w smaku.




Składniki :kilka kotletów 
schabowych, ok. 1 cm grubościpo 1 dużej 
cebuli na kotlet2 ząbki 
czosnku2-3 łyżki 
smalcuPrzyprawy:
sól, 
pieprz cayenne, 
majeranekPrzygotowanie :Kotlety lekko rozbijam i nacinam je 
ostrym nożem na głębokość 2 milimetrów z obu stron. W nacięcia wcieram 
sól, 
pieprz cayenne (ostrożnie z ilością) i 
majeranek. Przygotowane w ten sposób 
mięso odstawiam na godzinę do lodówki. Na głębokiej patelni rozgrzewam 
smalec i układam kotlety - smażę je po 3 minuty z obu stron, by się zarumieniły. Obrane 
cebule kroję w grube piórka, dokładam na patelnię, oprószam ją 
solą. Przykrywam patelnię i duszę wszystko na wolnym ogniu ok. 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Przed końcem duszenia dodaję posiekany 
czosnek.Przepis autorski.


