Takie jajka faszerowane dość pikantną pastą z musztardą francuską, ogórkiem i salami świetnie się sprawdzą jako przekąska, mogą być również jednym z elementów Wielkanocnego śniadania.Składnik i:6 jajek2 płaskie łyżeczki musztardy francuskiej1 średni ogórek konserwowy12-15 plasterków salami1-2 łyżki posiekanego szczypiorku2 łyżeczki majonezupieprz do smakususzone płatkichilisałata do przybraniaPrzygotowanie :Jajka gotuję na twardo, po ostudzeniu ostrożnie je obieram i przekrajam na pół. Delikatnie wyjmuję żółtka i przekładam je do miski. Dodaję drobniutko posiekane: salami, szczypiorek i ogórek (ze skórką), doprawiam musztardą, majonezem i pieprzem. Mieszam, by powstała jednolita masa. Wypełniam masą połówki jajek, układam je na talerzu wyłożonym sałatą, oprószam płatkamichili.Przepis autorski.