Przekładane wafle to smak dzieciństwa, wspomnienie przyjemności jaką zawsze sprawiały :) Pamiętam radość przy ich krojeniu, dzieleniu na kawałki i rozkoszowanie się słodyczą ;)Składniki :1 duże opakowanie waflisłoik dobrej jakości konfitury z pomarańczy1 margaryna2 szklanki cukru pudru1/2 szklanki mleka w proszku1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30%1 łyżeczka pasty waniliowej2 duże łyżki kakao100 g. gorzkiej czekoladyPrzygotowanie:W rondlu rozpuszczam margarynę z cukrem i pastą waniliową, dodaję śmietankę, kakao i mleko w proszku. Dokładnie mieszam ( ewentualnie blenderem), by nie było grudek. Podgrzewam na bardzo małym ogniu i stopniowo dodaję czekoladę. Gdy się rozpuści zestawiam garnek z ognia i studzę masę do temperatury pokojowej.Przekładam kolejno wafle, dociskając z góry, masą czekoladową. Środkowy wafel smaruję konfiturą pomarańczową, po czym kolejne znów kremem z czekoladą. Ostatni wafel dokładnie dociskam i pokrywam masą czekoladową. Pozostawiam na noc. Kroję w kwadraty lub romby.Przepis autorski.