ßßß Cookit - przepis na Karmelizowane, słodko-słone płatki owsiane

Karmelizowane, słodko-słone płatki owsiane

nazwa

Wykonanie

Odkryłam dziś, że płatki owsiane mogą być bardzo ciekawym dodatek do sałatek, zarówno owocowych, jak i warzywnych. Powstały do: marchewki z morelami, którą zaraz opiszę , ale już wiem, że będę wykorzystywać je do innych potraw. Ba, mogą nawet służyć jako chrupiąca, słodko-słona samodzielna przekąska !
Składniki :
1 łyżka masła
3 łyżki grubych płatków owsianych
1/2 łyżeczki miodu
duża szczypta soli
Przygotowanie :
Na patelence z grubym dnem rozpuszczam masło , dodaję miód i płatki. Mieszając ciągle podsmażam płatki przez kilka minut, aż zrobią się rumiane. Lekko solę i przekładam na chwilkę do odsączenia na papierowy ręcznik. Zdejmuję na suchy talerz, aż podeschną.
Pomysł autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2014/03/karmelizowane-sodko-sone-patki-owsiane.html