ßßß Cookit - przepis na Sernik z Musem Truskawkowym

Sernik z Musem Truskawkowym

nazwa

Wykonanie

Wrzesień 29, 2014 Wrzesień 29, 2014 Wrzesień 29, 2014 09:10 napisane przez Miss Berry
Przepis na przepyszny, delikatny, kremowy sernik na zimno z różowym musem truskawkowym. Pycha! Spód sernika został zrobiony ze zmielonych migdałów, wiórków kokosowych i oleju kokosowego . Nadzienie z tradycyjnej masy serowej z dodatkiem śmietanki, a mus truskawkowy z puree truskawkowego i serka mascarpone .
Sernik robi się dość szybko i po zaledwie 5 godzinach spędzonych w lodówce, jest gotowy do podania.
Sernik z Musem Truskawkowym
Author: Miss Berry
Czas przygotowania: 60 minut
Czas gotowania: 5 godziny
W sumie: 6 godziny
Porcje: 12
Składniki
Spód
150 g zmielonych migdałów
30 g wiórków kokosowych
25 ml oleju kokosowego
Masa serowa
900 g twarogu sernikowego
200 ml śmietanki kremówki
3 łyżki syropu z agawy
5 listków żelatyny
Mus truskawkowy
100 g twarogu sernikowego
400 g mrożonych truskawek
200 g serka mascarpone
2 łyżki syropu z agawy
5 listków żelatyny
Przygotowanie
Przygotować spód sernika:
W misce wymieszać drobno zmielone migdały, wiórki kokosowe i płynny olej kokosowy.
Okrągłą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć zawartość miski do formy i dokładnie docisnąć palcami do dna.
Piec około 10 minut w 180 C. Po upieczeniu ostudzić.
Przygotować masę serową:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Śmietankę kremówkę z syropem z agawy podgrzać w rondelku, lecz nie zagotowywać. Dodać namoczoną żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia.
Do dużej miski wyłożyć twaróg sernikowy. Dodać zawartość rondelka i zmiksować do połączenia składników.
Przygotowaną masę serową wylać na wcześniej ostudzony upieczony spód sernika w formie do pieczenia. Włożyć do lodówki.
Przygotować mus truskawkowy:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Truskawki rozmrozić, zagotować i zmiksować na gładkie puree. Dodać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia.
W misce wymieszać pozostały twaróg sernikowy, serek mascarpone i syrop z agawy. Dodać puree truskawkowe i dokładnie zmiksować do połączenia składników.
Z lodówki wyjąć formę do pieczenia z sernikiem i wylać na wierzch przygotowany mus truskawkowy.
Sernik włożyć do lodówki na minimum 5 godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 175 g Kalorie: 420 kcal Tłuszcze: 36 g Węglowodany: 14 g Błonnik: 2,9 g Białko: 13,6 g
3 . 2.2807
Kim jestem?
Miss Berry
Jestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.
Napisz do mnie
Zapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułach
Szukaj
O mnie
Miss Berry
Jestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.
Napisz do mnie
Newsletter
Przepisy
Pinterest
Najnowsze komentarze
Do pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania
Źródło:http://missberry.pl/sernik-musem-truskawkowym