Wykonanie
Wrzesień 29, 2014 Wrzesień 29, 2014 Wrzesień 29, 2014 09:10 napisane przez
Miss BerryPrzepis na przepyszny, delikatny, kremowy sernik na zimno z różowym musem
truskawkowym. Pycha! Spód sernika został zrobiony ze zmielonych
migdałów,
wiórków kokosowych i
oleju kokosowego . Nadzienie z tradycyjnej masy serowej z dodatkiem
śmietanki, a mus
truskawkowy z puree
truskawkowego i
serka mascarpone .Sernik robi się dość szybko i po zaledwie 5 godzinach spędzonych w lodówce, jest gotowy do podania.Sernik z Musem
TruskawkowymAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 60 minutCzas gotowania: 5 godzinyW
sumie: 6 godzinyPorcje: 12SkładnikiSpód150 g zmielonych
migdałów30 g
wiórków kokosowych25 ml
oleju kokosowegoMasa serowa900 g
twarogu sernikowego200 ml
śmietanki kremówki3 łyżki
syropu z agawy5 listków
żelatynyMus
truskawkowy100 g
twarogu sernikowego400 g mrożonych
truskawek200 g
serka mascarpone2 łyżki
syropu z agawy5 listków
żelatynyPrzygotowaniePrzygotować spód sernika:W misce wymieszać drobno zmielone
migdały,
wiórki kokosowe i płynny
olej kokosowy.Okrągłą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć zawartość miski do formy i dokładnie docisnąć palcami do dna.Piec około 10 minut w 180 C. Po upieczeniu ostudzić.Przygotować masę
serową:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Śmietankę kremówkę z
syropem z agawy podgrzać w rondelku, lecz nie zagotowywać. Dodać namoczoną
żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia.Do dużej miski wyłożyć
twaróg sernikowy. Dodać zawartość rondelka i zmiksować do połączenia składników.Przygotowaną masę
serową wylać na wcześniej ostudzony upieczony spód sernika w formie do pieczenia. Włożyć do lodówki.Przygotować mus
truskawkowy:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Truskawki rozmrozić, zagotować i zmiksować na gładkie puree. Dodać
żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia.W misce wymieszać pozostały
twaróg sernikowy,
serek mascarpone i
syrop z agawy. Dodać puree
truskawkowe i dokładnie zmiksować do połączenia składników.Z lodówki wyjąć formę do pieczenia z sernikiem i wylać na wierzch przygotowany mus
truskawkowy.Sernik włożyć do lodówki na minimum 5 godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 175 g Kalorie: 420 kcal Tłuszcze: 36 g Węglowodany: 14 g Błonnik: 2,9 g
Białko: 13,6 g3 . 2.2807


Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania

Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania