ßßß
 
            
         Składniki:(porcja dla 3 osób)30 dag. schabu bez kości (ewentualnie 1 filet z kurczaka)15 dag. posiekanych orzechów włoskich2 jajka2 łyżki kwaśniej śmietany 18%1 łyżeczka chrzanu10 dag startego żółtego serabułka tartatłuszcz do smażeniasól, pieprz
Składniki:(porcja dla 3 osób)30 dag. schabu bez kości (ewentualnie 1 filet z kurczaka)15 dag. posiekanych orzechów włoskich2 jajka2 łyżki kwaśniej śmietany 18%1 łyżeczka chrzanu10 dag startego żółtego serabułka tartatłuszcz do smażeniasól, pieprz Etapy przygotowania:1. Schab myjemy, osuszamy i kroimy z plastry. rozbijamy i oprószamy przyprawami.2. Farsz: chrzan, śmietanę, orzechy i ser mieszamy z jajkiem i przyprawiamy.3. Plastry schabu smarujemy farszem. Mięso zwijamy w rulon i panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Paluchy smażymy, obracając, aby zarumieniły się z każdej strony.*Paluchy przed smażeniem można spiąć wykałaczką, żeby się nie rozeszły. Jeśli dysponujemy większą ilością czasu, schab można zapiec w naczyniu żaroodpornym przez ok. 15 minut, w 170 stopniach.
Etapy przygotowania:1. Schab myjemy, osuszamy i kroimy z plastry. rozbijamy i oprószamy przyprawami.2. Farsz: chrzan, śmietanę, orzechy i ser mieszamy z jajkiem i przyprawiamy.3. Plastry schabu smarujemy farszem. Mięso zwijamy w rulon i panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Paluchy smażymy, obracając, aby zarumieniły się z każdej strony.*Paluchy przed smażeniem można spiąć wykałaczką, żeby się nie rozeszły. Jeśli dysponujemy większą ilością czasu, schab można zapiec w naczyniu żaroodpornym przez ok. 15 minut, w 170 stopniach.


