Wykonanie

Wykwintne w smaku
kurki i delikatne
mięso drobiowe to połączenie idealne. Dodatkowo wybrałam specjalnie do towarzystwa
kurkom najdelikatniejsze
mięso z piersi kurczaka -
polędwiczki drobiowe. Szybkie i efektowne danie, przygotujesz je w 30 minut. Te śliczne, małe
grzybki skrywają ogromny potencjał, także możesz być pewna - obiad będzie super smaczny. I na pewno się uda, bo to bardzo proste danie.

Składniki:
polędwiczki drobiowe - 8 sztuk
sól,
pieprz2 łyżki
mąki2 łyżki
masła ghee250 g
kurek1
cebulakubeczek
śmietany kremówki1 łyżeczka
soku z cytrynykoperekWykonanie:
polędwiczki drobiowe umyć i osuszyć. Można lekko ucisnąć dłonią. Posolić, oprószyć
pieprzem, następnie obtoczyć w
mące i podsmażyć na rozgrzanym
maśle z obu stron. Odłożyć na bok
kurki umyć w wodzie z
solą i odsączyć na sitku. Przepis z instruktażem znajdziesz tutaj .Większe
grzybki pokroić na mniejsze kawałki. Podsmażyć na tej samej patelni
kurki z
cebulą pokrojoną w kostkę lub piórka przez kilka minut, do odparowania
wody. Na patelnię wlać
śmietanę kremówkę, dołożyć
polędwiczki drobiowe, przykryć patelnię pokrywką, dusić 10-15 minut, aż
śmietana lekko zgęstnieje. Na koniec danie posolić, oprószyć
pieprzem i posypać posiekanym
koperkiem. Na koniec dodać
sok z cytrynyŻYCZĘ SMACZNEGO !