Sałatka pomidorowa z mojego rodzinnego domu, moja ulubiona. Pomidor starannie pokrojony w plasterki, przykryty krążkami cebuli z dodatkiem śmietany, koperku i szczypiorku, do smaku doprawiony solą i pieprzem. To wszystko - prostota i smak w najlepszym wydaniu. Gwarant dobrego smaku to oczywiscie wspaniały, słodki pomidor, który dojrzewał w promieniach słońca. Teraz końcówka lata jest najlepszą porą na pomidorowe specjały. Tak podany i obłożony pomidor smakuje naprawdę wybornie. Sałatkę można wzbogacić plasterkiem ogórka kiszonego. Polecam obie wersje. Składniki na 1 porcję: 2 pomidory 1 cebula 2 ogórki- opcjonalnie szczypiorek koperek sól, pieprz 2- 3 łyżki jogurtu greckiego Wykonanie: pomidory pokroić w plasterki i ulożyć pojedyńcze plasterki na talerzyku. W wersji z ogórkiem na pomidorze dodatkowo ułożyć po plasterku kiszonego ogórka na każdym plasterku ułożyć cieniutki krążek cebuli i delikatnie posolić na cebuli ułożyć po kleksie jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany. Posypać suto posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Posolić i oprószyć pieprzem z młynka podawać jako dodatek do kanapek ŻYCZĘ SMACZNEGO !