Wykonanie

Gruszkowy krem owsiany z
gorzką czekoladą 92% w słoiczku po tahiniKoniec laby ! Teraz muszę dać z siebie prawdziwe 100 %, bo przede mną ostatnia prosta w drodze po spełnianie marzeń.Jeśli w dany dzień nie zajrzę do was, to już teraz przepraszam, ale za 6 dni wystawianie ocen i w szkole będzie ostry sajgon i milion zadań domowych ...Wczoraj zrobiłam sobie jedno chyba z najlepszych dań obiadowych w moim życiu - kofty buraczane z
soczewicą. Do nich oczywiście nie mogło zabraknąć
koncentratu pomidorowego i
brokułu <3


Przepis:- 1/2 szkl
czerwonej soczewicy- 1/2 szkl
kaszy gryczanej niepalonej- 3 średnie
buraki- 2 łyżki
siemienia lnianego-
chilli,
cynamon + ulubione
przyprawySoczewicę ugotować w szklance
wody. W
między czasie
kaszę gryczaną i
siemię lniane zmielić w młynku na
mąkę a
buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Gdy
soczewicą przestygnie, dodać do niej resztę składników i wszystko zblendować na gładką masę, a do niej dodać
przyprawy.Z tak powstałego "ciasta" formować kulki dowolnej wielkości i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wszystko zapiec przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Smacznego ! :)Miłego dnia ! :*