Wykonanie
Nie wiem dlaczego piątek - 16 maja był dla mnie pechowy. Po pierwsze aparat rano nie chciał ze mną nic a nic współpracować, dlatego zdjęcia wyszły , jak wyszły. Później uciekł mi autobus ( ale to jakoś przebolałam ) . Ale najgorszy pech przeżyłam w szpitalu na badaniach, bo wgl się one nie odbyły, gdyż łaskawe
panie pielęgniarki musiały sobie akurat wczoraj zrobić wolne za 3 maja ( niepotrzebnie wcześnie rano wstawałam ... i nie potrzebna moja jazda środkami komunikacji miejskiej) . No i jeszcze ta pogoda - byłam cała
mora ( po mimo iż miałam parasol, było mi zimno ...)No dobrze a teraz przechodzę do śniadaniaJak dobrze pamiętacie już raz miałam możliwość wypróbowania słodkiego rodzaju
ziemniaka - w wersji pieczonej z PB i
dżememAle ja zapragnęłam dalej coś z nim tworzyć dlatego jest dzisiejsza owsianka właśnie z
batatem uprzednio ugotowanym na parze.Do środeczka dodałam również ulubiony zamiennik
kakaa - karob oraz coś dla
słodyczy -
bananI na wierzchu coś oczywiście musiało być :- zdrowa wersja nutelli - karobena , która zaskoczyła mnie nie tylko smakiem ale również konsystencja , jest taka płynna <3- i jeszcze udało mi się wczoraj zdobyć pierwsze w tym roku
czereśnie , które może jeszcze nie są takie idealne , ale ważne że wgl są :DNo i po takim śniadaniu choć trochę poprawił mi się humor


Karobowa owsianka z
batatem i
bananem. Podana z karobeną i
czereśniamiPrzepis:- 60 g
płatków owsianych ( u mnie bezglutenowe)-szkl
mleka ( u mnie
sojowe naturalne)-
banan- łyżka karobu- 1/ 2 ugotowanego do miękkości na parze
batataPłatki ugotować na
mleku do gęstości. Dodać karob, drobno pokrojonego
banana oraz uprzednio ugotowanego na parze
batata. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać . Podawać z ulubionymi dodatkamiA o to KAROBENA <3



Korzystając z soboty , zrobię sobie pyszny wiosenny obiadek i z pewnością po południu się z
wami nim podzielę :)