ßßß Cookit - przepis na Na słodko <33

Na słodko <33

nazwa

Wykonanie

Dziś tłusty czwartek ja zajadam się z rana sajgonkami ?
No tak . Pączków u mnie nie będzie bo ich nie lubię , nawet w wersji bezglutenowej czy pieczonej
Ale postanowiłam zrobić coś innego , oczywiście w wersji na słodko i oczywiście pieczone lub smażone
Przeglądając listę do zrobienia znalazłam przepis na sajgonki , który wypatrzyłam u nimhe i
I pomyślałam czemu by ich dziś nie zrobić ? Ich idealnie wpasują się w te święto ?
Więc szybko popędziłam do sklepu po papier ryżowy , by rano zajadać się tymi pysznymi sakiewkami :D
Ale sajgonki bez nadzienie ?
Oj nie !
U mnie jest nie jedno a dwa :
-kokosowy serek grani
- orzechowa ricotta
A owoce ? Będą ?
Oj tak i nie tak mało po pod dwoma postaciami !
- kawałeczki kiwi, truskaweczek i borówki amerykańskie
- gorący sos z letnich owoców ( borówki amerykańskie, maliny, jeżyny, morele, truskawki )
To tyle.
A wy czym się dziś będziecie zajadać w tłusty czwartek ?
Sajgonki z kokosowym serkiem grani i orzechową ricottą . Podane z kiwi, truskawkami, borówkami amerykańskimi i gorącym sosem z letnich owoców
Przepis:
- 5 arkuszy papieru ryżowego
- 3 łyżki ricotty
- 2 łyżki serka grani
- łyżka masła orzechowego
- łyżka wiórek kokosowych
Ricottę połączyć z masłem orzechowym, serek grani z wiórkami kokosowymi.
Papier ryżowy moczyć w ciepłej wodzie . Następnie nadziewać . Zawinąć jak krokiety
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 min z każdej strony
Podawać z ulubionymi dodatkami
Wczorajszy dzień był pełen niespodzianek i tych dobrych i złych
Najpierw była biologia, która o dziwo miło by przeleciała , gdyby nie osoby ( 10 ) , które nie przyszły na nią i z tego powodu pani tak się wkurzyła i powiedziała że nie będzie przestrzegać wso , bo albo chcemy się uczyć albo nie zdać matury za rok
Matematyka - oczywiście durne stanie przy tablicy i rozwiązywanie logarytów
I od tej chwili zaczęły się kompletne jaja :d
Chemia to dopiero był odpał. Od poniedziałku bardzo wkurzaliśmy panią z chemii, ale ona zamiast na nas krzyknąć ( tego nie potrafi , bo jeszcze się wiele nie nauczyła w swoim zawodzie ) , to tylko nam trochę pogroziła i dziś przywitała nas miłą kartkóweczką ( oczywiście nic nie umiałam , ale to chemia i zawsze coś się wykombinuję )
I jeszcze ostatnia lekcja też chemii ale kółko. Miałam poprawić spr z chemii , ale chemiczka w ogóle nie myśli.
Dała mi ten sam sprawdzian i nawet tą samą grupę :D
A ja oczywiście miałam już rozwiązania w zeszycie
I ona zamiast mnie pilnować to coś majsterkowała i grzebałam w internecie :D
I domyślacie się co ja robiłam <33
I jeszcze pytanka od Ilony . Dziękuje bardzo :*
1) Jaki jest Twój ulubiony rodzaj sera?
Biały pod każdą postacią - twarożek grani, wiejski, twarożek w kostce, Emilki
oraz ser piórko
2) Co najczęściej jesz na śniadanie?
Oj to zależy na co mam ochotę, ale najczęściej jest to coś z miseczki i wypieki
3) Masz jakiegoś zwierzęcego pupila? Jeśli tak, to jak się nazywa?
Niestety nie mam
4) Jaka jest Twoja ulubiona kasza?
Jaglana <333
5) Awokado na słodko czy na wytrawnie?
6) Jaką książkę mogłabyś czytać do końca życia, bez przerwy?
Wszystkie od Stephena Kinga i Aghaty Christie
7) Jaki jest Twój styl ubierania się?
Nie wiem jak go ująć . Z reguły jak mi się coś spodoba to od razu kupuję. Najwięcej mam t - shirtów i koszul
8) Ile posiłków jesz dziennie?
4-5
9) Co było pierwszą potrawą, jaką udało Ci się przygotować samodzielnie? (Kanapki się nie liczą ;p)
Naleśniki :D
10) Jakimi 3 słowami byś się opisała?
roztrzepanie, nieład, optymizm w postrzeganiu świata
11) Jaki jest Twój ulubiony wypiek?
Serniczek <33
Miłego i tłustego czwartku z nadmiarem słodkości !
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/02/125-sajgonki-na-sodko-w-tusty-czwartek.html