Wykonanie
Dziś po raz pierwszy próbuję tapiokę. A z racji tego że jutro już święta , więc musi być w wersji świątecznej. Te kuleczki tapioka bardzo mi zasmakowały, kiedy zobaczyłam je w sobotę w moim ulubionym sklepie bio musiałam ją wziąć.Tapiokę moczyłam przez całą noc w
mleku z dodatkiem
przyprawy korzennej. A rano dodałam jeszcze karob, bo bardzo mi zasmakował i chyba
będę dodawać go do każdego śniadania. A to nie koniec świątecznych przysmaków. Po ugotowani nadziałam go domowym be
zcukrowym dżemem pomaraczńowym a na wierz dodałam piernik
bananowy. Oczywiście podgryzałam jeszcze słodziutkimi
mandarynkami.


Tapioka na
mleku z
przyprawami korzennymi, nadziana domowym
dżemem pomarańczowym, podana z
bananowym piernikiem,
mandarynkiPrzepis na tapiokę- 60 g tapioki- 300 ml
mleka-
przyprawa korzenna- łyżeczka karobu-
dżem ( u mnie domowy
pomarańczowy)Tapiokę zalać na noc
mlekiem z
przyprawami korzennymi. Rano gotować do momentu, kiedy kuleczki staną się przezroczyste. Włożyć do kubeczka ( tapioka -
dżem - tapioka) i dodać ulubione dodatkiWczoraj byłam w Rossamnnie a tam miła promocja na wszystkie rzeczy świąteczne - 70 % . A kupiłam kilka produktów :Świeczki, figurki, ręczniczek w pierniczki, serwetki



Dziś
jadę na ostatnie zakupy przed święteczne. A po południu zaczynam lepienie uszek z babcią. Babcia robi swoją wersję z
mąką pszenną a ja swoją uzdrowioną z
mąką pełnoziarnistę orkiszową.Snieg niestety wczoraj stopniał a ja liczyłam że utrzyma się do świąt.Dziadek zrobił mi wczoraj niespodziankę i przyniósł mi ritterkę gorzką , której jeszcze nie miałam okazji spróbować a na pewno jest pyszna. Następnym razem obiecał mi przynieść gorzkę Studentcką *_*