Wykonanie
Wczoraj spojrzałam do lodówki a tam
ricotta . Więc trzeba coś z nią pokombinować . Jako że lubię połączenie
płatków owsianych i jaglanych. Wypadło na takie połączenie. Oczywiście jako dodatek musiały być
orzechy. Świątecznym smakiem został dziś
cynamon.Nie mogło zabraknąć
owoców. Świetnie skomponował się
granat. Śniadanie osłodziłam sobie
bananem i
miodemPłatki owsiane z jaglane z
ricottą,
cynamonem,
orzechami i
granatemPrzepis- 3 łyżki
płatków jaglanych i owsianych- 125 g
ricotty- łyżeczka
cynamonu-
granat-
orzechy- 1/2
banana- łyżeczka
mioduPłatki zalać wrzątkiem i zostawić do napęcznienia. Następnie dodać pozostałe składniki. Odstawić do lodówki na noc. Rano cieszyć się gotowym śniadaniem :)Ale dzisiaj będzie ciężki dzień. Zapowiada mi się wypracowanie z polskiego, konkurs z historii, kartkówka z chemii ze stechiometrii oraz z biologi z bezkręgowców. Maamooo ja tego nie podołam !!!! Dobrze że chociaż mam na 9 do szkoły.