Wykonanie
22 listopada 2013

Słodkie i pikantne zarazem.Zdecydowanie zdrowszy i smaczniejszy zamiennik zwykłych frytek...FRYTKI Z
BATATÓWSkładniki (2 porcje):2 średniej wielkości
bataty2 łyżki
oliwy z oliwekszczypta
pieprzu cayenneszczypta
białego pieprzuszczypta
czarnego pieprzuszczypta
soli morskiejZiemniaki obieramy ze skórki i kroimy najpierw w plastry o grubości 7 mm, a następnie w słupki. Umieszczamy je w dużej misce. Dodajemy
oliwę (ostrożnie, bo im więcej jej wlejemy, tym bardziej wilgotne będą frytki),
pieprz oraz
sól. Wstrząsamy miską delikatnie, żeby
bataty okleiły się
przyprawami. Dużą blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Rozsypujemy na niej frytki. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 20-30 minut.




Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.