Wykonanie
25 września 2013
JAJKA SADZONE NA KANIACHSkładniki (2 porcje):2 duże kanie2
jajka50 g
masłasólpieprz50 ml
wodyKanie myjemy dokładnie. Usuwamy trzonek- jest twardy i niesmaczny. Na małej patelni rozpuszczamy
masło. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy
grzyby. Dolewamy do nich 50 ml
wody i podpiekamy je z każdej strony na złoty kolor. Pod sam koniec posypujemy je
solą. Odwracamy kanie blaszkami ku górze. Rozbijamy na nie
jajka. Patelnię przykrywamy pokrywką, zmniejszamy palnik do minimum i smażymy
grzyby jeszcze chwilę-
jajka muszą się ściąć. Posypujemy je
pieprzem.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.