Wykonanie
            25 września 2013
 JAJKA SADZONE
JAJKA SADZONE NA KANIACHSkładniki (2 porcje):2 duże kanie2 
jajka50 g 
masłasólpieprz50 ml 
wodyKanie myjemy dokładnie. Usuwamy trzonek- jest twardy i niesmaczny. Na małej patelni rozpuszczamy 
masło. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy 
grzyby. Dolewamy do nich 50 ml 
wody i podpiekamy je z każdej strony na złoty kolor. Pod sam koniec posypujemy je 
solą. Odwracamy kanie blaszkami ku górze. Rozbijamy na nie 
jajka. Patelnię przykrywamy pokrywką, zmniejszamy palnik do minimum i smażymy 
grzyby jeszcze chwilę- 
jajka muszą się ściąć. Posypujemy je 
pieprzem.





Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez 
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.