8 czerwca 2013KURCZAK Z GRILLASkładniki (4 porcje):4 udka z kurczaka2 łyżki przyprawy do kurczaka2 łyżki papryki słodkiej1 łyżeczka suszonego tymiankuszczypta pieprzu kolorowegosól do smaku5 łyżek oleju rzepakowegoRobimy marynatę do kurczaka.Do dużej miski dajemy olej, przyprawę do kurczaka, paprykę słodką, tymianek, pieprz i sól. Całość dokładnie mieszamy.Udka nacieramy marynatą i odkładamy do lodówki na noc.Następnego dnia każde udko z osobna owijamy najpierw papierem do pieczenia, a następnie folią aluminiową (dzięki czemu przy ściąganiu folii nie oderwiemy chrupiącej skórki). Grillujemy mięsko ok. 40 minut.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.