Domowe czekoladki są dość pracochłonne, ale warto pokusić się o ich przygotowanie. Dziś proponuję pyszne czekoladki z serowym nadzieniem jogurtowym i z borówkowymsercem. Idealne jako prezent dla bliskiej nam osoby.Składniki:· 1,5 tabliczki mlecznej czekolady· 1.5 tabliczki czekolady gorzkiej· 150 g Almette Jogurtowy· 50 g czekolady białej· łyżka cukru pudru· kilka dużych borówek amerykańskichCzekoladę mleczną i gorzką rozpuszczamy nad gorąca kąpielą wodną. Za pomocą szpatułki rozprowadzamy po ściankach i dnie silikonowych mini foremek- czekolada musi pokryć dokładnie całą powierzchnię foremek. Ja użyłam foremek w kształcie dyni, listków i okrągłych. Foremki wstawiamy do zamrażalnika. Kiedy warstwa czekolady zastygnie, nakładamy drugą warstwę i ponownie schładzamy. Almette Jogurtowy ucieramy z roztopioną czekoladą białą i cukrem pudrem. Masą napełniamy foremki zostawiając odrobinę miejsca na zamknięcie czekoladek warstwą czekolady. Do każdej czekoladki wciskamy po jednej dużej borówce. Foremki wstawiamy do zamrażalnika, żeby serek zastygł. Na serek wykładamy warstwę czekolady- dokładnie wygładzamy i ponownie wstawiamy do zamrażalnika, żeby wierzch czekoladek zastygł. Czekoladki wyjmujemy z silikonowych foremek i częstujemy naszych gości. Smacznego!