Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 54(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki suszone 150 gramów
Porto czerwone 100 mililitrówmarcepan 250 gramów
czekoladowe serduszka do nadziewania 54 sztuk
czekolada gorzka 150 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Pokrojone
śliwki wymieszać z
porto i zagotować. Ostudzone zmiksować. Posiekać 200g marcepanu, dodać do
śliwek i zmiksować.
Śliwkowym nadzieniem za pomocą szprycy do
tortów napełnić serduszka równo z brzegiem i pozostawić w temp. pokojowej na całą noc.Na cienki placek rozwałkować 50g marcepanu na blacie posypanym
cukrem pudrem. Małymi foremkami wyciąć z niego małe serduszka oraz gwiazdki.Połamaną
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej i lekko ostudzić. Napełnić nią szpryce do
tortów i od razu wycisnąć na serduszka, pozostawiając przy brzegach odrobinę miejsca. Udekorować pralinki marcepanowymi gwiazdkami i serduszkami. Chłodzić ok. 30 minut. Wystarczająco twarde pralinki ułożyć w kolorowych papierowych foremkach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: