Wykonanie
Pyszne, mega zdrowe a do tego dietetyczne danie. Idealne jako samodzielny posiłek wegetariański lub dodatek do ryb czy
mięs. Lekko
cytrynowe, z dodatkiem chrupiących
pistacji. Polecam!SKŁADNIKI:pęczek
szparagów zielonych2-3 łyżki
oleju rzepakowego2-3 łyżki
pistacjowo-
pietruszkowego pesto200 g chudego
twarogugarść
pistacjiskórka otarta z
cytrynyPRZYGOTOWANIE:
Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części. Zielonych nie musimy obierać. Związujemy w pęczek tak, by główki były na tej samej wysokości. Gotujemy w osolonej i lekko posłodzonej wodzie pamiętając, by główki
szparagów znajdowały się nad powierzchnią
wody. Ugotowane odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy
olej, dodajemy pesto,
skórkę z cytryny i podgrzewamy. Dodajemy
szparagi. Całość delikatnie mieszamy. Rozkruszamy
twaróg. Przekładamy na talerze, posypujemy
pistacjami. Smacznego!