ßßß Cookit - przepis na Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym pesto

Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym pesto

nazwa

Wykonanie

Pyszne, mega zdrowe a do tego dietetyczne danie. Idealne jako samodzielny posiłek wegetariański lub dodatek do ryb czy mięs. Lekko cytrynowe, z dodatkiem chrupiących pistacji. Polecam!
SKŁADNIKI:
pęczek szparagów zielonych
2-3 łyżki oleju rzepakowego
2-3 łyżki pistacjowo-pietruszkowego pesto
200 g chudego twarogu
garść pistacji
skórka otarta z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części. Zielonych nie musimy obierać. Związujemy w pęczek tak, by główki były na tej samej wysokości. Gotujemy w osolonej i lekko posłodzonej wodzie pamiętając, by główki szparagów znajdowały się nad powierzchnią wody. Ugotowane odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pesto, skórkę z cytryny i podgrzewamy. Dodajemy szparagi. Całość delikatnie mieszamy. Rozkruszamy twaróg. Przekładamy na talerze, posypujemy pistacjami. Smacznego!
Źródło:http://fully-flavoured.blogspot.com/2014/04/szparagi-z-chudym-twarogiem-i.html