Wykonanie

Kolejna szybka i bardzo smaczna pasta do smarowania
pieczywa. A przy tym bardzo zdrowa, brzuszki z
łososia jak i sam
łosoś zawierają bardzo cenne dla naszego organizmu kwasy omega-3 i omega-6, które to chronią nasze
serce i mózg. Dziś proponuję bardzo łagodną pastę z dodatkiem
twarożku. Polecam :)Składniki- wędzone brzuszki z
łososia 30 dkg.-
ser biały twarogowy 15 dkg.-
majonez-
limonka lub
cytryna- zielona
pietruszka ( może być suszona )- opcjonalnie:
sól,
biały pieprzWykonanieBrzuszki
łososia obrałam ze skóry, pokroiłam na mniejsze kawałki przełożyłam do miseczki, do
łososia dodałam pokruszony
biały ser i całość zblendowałam na gładka masę. Do masy dodałam kilka kropel
soku z limonki ( może być
sok z cytryny ), łyżkę
majonezu, łyżeczkę
suszonej pietruszki i ciut białego zmielonego
pieprzu. Jeśli
łosoś jest mało słony można dosolić do smaku. Całość dokładnie wymieszałam i odstawiłam na godzinę do lodówki. Po tym czasie składniki się " przegryzą " i pasta jest gotowa do spożycia.Smacznego :)