Wykonanie
Fajna i widowiskowa przystawka :) . Polecam!

Składniki:·
bakłażan· 3-4
suszone pomidory z
oliwy· 3-4 podłużne kawałki
sera ementaler·
sól· odrobina
oliwy spod suszonych pomidorów.Za pomocą specjalnej wycinaczki wykrawamy z
bakłażana 4 podłużne paseczki wzdłuż warzywa.

Za pomocą specjalnego narzędzia wydrążamy mały okrągły środek w
bakłażanie.

Dzięki tym zabiegom po ukrojeniu plastra
bakłażana po upieczeniu uzyskamy kształt kwiatka.
Bakłażana faszerujemy
serem zawiniętym w
suszone pomidory.
Bakłażana układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy odrobiną
oliwy. Pieczemy do miękkości 20-30minut, 180 stopni. Po upieczeniu czekamy 5-10 minut. Po tym czasie możemy kroić plastry
bakłażana- piękne warzywne kwiaty z apetycznym środkiem. Każdy plasterek solimy. Smacznego!
