ßßß
Czekoladowy *chlebek na musie z persymony posypany pestkami dyni nadziany masłem orzechowym crunchy i kandyzowaną skórką pomarańczy
* ekologiczne kakao Symbio + kostka rozpuszczonej gorzkiej czekolady/1 porcja/150 g obranej, dojrzałej persymony2 duże jajka55 g mąki graham (niecałe pół szklanki)łyżka masła orzechowegopół łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli10 g gorzkiego kakaoduża kostka gorzkiej czekolady (ok. 10 g)kandyzowana skórka pomarańczyPersymonę zmiksować na mus w blenderze.Dodać jajka, proszek do pieczenia i sól, ponownie zmiksować.Na koniec dodać przesianą mąkę i gorzkie kakao.Gorzką czekoladę pokruszyć i dodać do masy wraz ze skórką pomarańczy.Połowę ciasta przelać do formy, włożyć łyżkę masła orzechowego i przykryć pozostałą częścią ciasta.Posypać pestkami dyni.Piec ok. 20 minut w 190 stopniach, po tym czasie ostudzić i podawać.Smacznego!