Wykonanie
I znowu zielony koktajl czyli doskonały
napój dla ogrzycy. Jak widać po kilku przepisach ostatnio złapałam fazę na
szpinak i wykorzystuję go
póki mi się nie znudzi. Od dzieciństwa mam niechęć do duszonego, ale
sałatka ze
szpinaku czy koktajl to zupełnie co innego. Te bardzo lubię. Pomiksuję sobie jeszcze jeśli pozwolicie bo to dobry pomysł na szybkie śniadanie albo zdrową przekąskę w ciągu dnia.Zima już się kończy a wczesnym latem pojawią się
jagody i znowu zrobię Koktajl
jagodowo bananowy na
zsiadłym mleku . To cudownie orzeźwiający
napój!

czas przygotowania: kilka minutskładniki na 2 porcje:1 średnie
jabłko Golden Deliciuosduża garść liści
szpinakugarść
kiełków słonecznika2 czubate łyżki łuskanych
ziaren słonecznikasok z połowy
cytrynyok. 250 ml
soku jabłkowego, najlepiej świeżo wyciśniętego
Jabłko i
szpinak umyłam, osączyłam. Z
jabłka usunęłam tylko gniazdo nasienne, nie obierałam ze skórki, i pokroiłam na kawałki. Wrzuciłam do wysokiego naczynia, dodałam
sok z cytryny,
szpinak,
kiełki słonecznika, ziarenka
słonecznika i
sok jabłkowy. Zmiksowałam blenderem na gładki koktajl.Podałam od razu po przygotowaniu.