Wykonanie
Znam takich co lubią
kalarepkę chrupać jak
jabłko. Ja do nich nie należę. Lubię duszoną czy pieczoną, ale surowa jakoś mnie nie pociągała. Do czasu aż pierwszy raz zrobiłam taką prostą surówkę - chrupiąca, słodko - kwaskowa, po prostu doskonała.

składniki:1 średnia
kalarepa1
marchewka2 łyżki posiekanego
koperku3 łyżeczki
octu ryżowego1 łyżka
oleju rzepakowegodo smaku -
cukier,
sólsposób przygotowania:
Kalarepkę i
marchewkę oczyściłam, obrałam. Starłam warzywa na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Skropiłam octem,
olejem, doprawiłam
cukrem i odrobiną
soli. Dodałam także drobno posiekany
koperek i wymieszałam dokładnie. Odstawiłam do lodówki na 15 minut żeby całość się przegryzła. Proste, szybkie i bardzo smaczne. Nawet Żarłoczkowi smakuje :D