Kolejny eksperyment śledziowy w moim domu - bardzo udany bo ja jakoś lubię owoce do ryb i mięsa.składniki:2 filety śledziowe marynowane w occie1 cebula1 łyżka rodzynek1 łyżka suszonej żurawiny5 moreli suszonych1/2 szkl. oleju słonecznikowego1/3 łyżeczki papryki słodkiej1/4 łyżeczki chili w proszkusposób przygotowania: śledzie osączyłam z zalewy, obrałam ze skóry i pokroiłam na kawałki. Suszone owoce sparzyłam, osączyłam, morele pokroiłam w paski.Na patelni podgrzałam 3 łyżki oleju. Wrzuciłam pokrojoną w cienkie piórka cebulę, smażyłam aż się zeszkliła. Następnie dodałam obie papryki i owoce, smażyła razem kilka chwil, odstawiłam do przestudzenia. Gdy ostygło dolałam resztę oleju, wymieszałam i mieszanką zalałam śledzie. Odstawiłam je pod przykryciem na min. 24 godziny.