Wykonanie
Mrugają.Święcą się.Kolorami.I dają ciepło.

4
jajkabio
pomidory Royal Brand1 świeży
pomidorcebulasól,
pieprzolejCebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym
oleju.Na
cebulę wbić
jajka, doprawić
solą i
pieprzem.Wsypać kilka szczypt bio
pomidorów.Pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę świeżego
pomidora.Po przełożeniu jajecznicy na talerz dosypuję jeszcze niewielką szczyptę
pomidorków jako dekorację.

W przepisie skorzystam z BIO
pomidorów czipsów z firmy
Royal Brand. Te
pomidorki mają bardzo intensywny smak i zapach
pomidorów, idealne do dekorowania potraw.Pamiętajm y, że
owoce pomidora zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor,
fluor, chlor, jod, karoten, witaminy: K, B1, B2, B6, C, PP; kwasy: pantotenowy, foliowy, szczawiowy; biotynę. Są także bogate w likopen - przeciwutleniacz zapobiegający nowotworom.
