ßßß Cookit - przepis na Jajecznica pomidorowa

Jajecznica pomidorowa

nazwa

Wykonanie

Mrugają.
Święcą się.
Kolorami.
I dają ciepło.
4 jajka
bio pomidory Royal Brand
1 świeży pomidor
cebula
sól, pieprz
olej
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Na cebulę wbić jajka, doprawić solą i pieprzem.
Wsypać kilka szczypt bio pomidorów.
Pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę świeżego pomidora.
Po przełożeniu jajecznicy na talerz dosypuję jeszcze niewielką szczyptę pomidorków jako dekorację.
W przepisie skorzystam z BIO pomidorów czipsów z firmy Royal Brand. Te pomidorki mają bardzo intensywny smak i zapach pomidorów, idealne do dekorowania potraw.
Pamiętajm y, że owoce pomidora zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoten, witaminy: K, B1, B2, B6, C, PP; kwasy: pantotenowy, foliowy, szczawiowy; biotynę. Są także bogate w likopen - przeciwutleniacz zapobiegający nowotworom.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2013/01/jajecznica-pomidorowa.html