ßßß
4 jajkabio pomidory Royal Brand1 świeży pomidorcebulasól, pieprzolejCebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju.Na cebulę wbić jajka, doprawić solą i pieprzem.Wsypać kilka szczypt bio pomidorów.Pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę świeżego pomidora.Po przełożeniu jajecznicy na talerz dosypuję jeszcze niewielką szczyptę pomidorków jako dekorację.
W przepisie skorzystam z BIO pomidorów czipsów z firmy Royal Brand. Te pomidorki mają bardzo intensywny smak i zapach pomidorów, idealne do dekorowania potraw.Pamiętajm y, że owoce pomidora zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoten, witaminy: K, B1, B2, B6, C, PP; kwasy: pantotenowy, foliowy, szczawiowy; biotynę. Są także bogate w likopen - przeciwutleniacz zapobiegający nowotworom.