Pierwszym sukcesem były pierogi.Drugi sukces to chleb.Sama nie mogę w to uwierzyć.Zrobiłam swój pierwszy chleb.Jestem taka dumna.Tym bardziej, że wyszedł pyszny.Chlebpiwny na proszkuinspiracja40 dag mąki pszennej3 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka soliłyżeczka cukru pudru5 dag masła375 ml piwaMąkę przesiać do miski, dodać proszek, sól i cukier.Dodać masło pokrojone w płatki.Rozetrzeć masło z mąką.Zrobić dołek w mące i wlać piwo.Wyrobić szybko miękkie ciasto, tak do 2min ugniatać.Ciasto włożyć do natłuszczonej keksówki.Piec najpierw przez 20min w 210 st.C, a potem zmniejszyć temperaturę do 180st.C i piec kolejne 20min.Zostawić do ostygnięcia.Kanapka z piwnegochlebazdecydowanie pasują słodkie dodatki do tego chlebakromka chlebapiwnegomasłopowidła śliwkoweP.S. Odwiedzin ponad 13 000obserwatorów ponad 100Dziękuję Wam :*