Wykonanie

Jeśli podobnie jak ja nie macie żadnego doświadczenia w pieczeniu
chleba, ten przepis jest dla Was. Przygotowanie, łącznie z pieczeniem, zajmuje tylko 45 minut, nie potrzeba nawet wyciągać miksera! Aromat
piwa jest wyczuwalny i to właśnie on, oraz chrupiącą
maślana skórka, nadają mu charakter. Niesamowicie smakuje z
miodem. Następnym razem wrzucę mniej
cukru,
czarnuszkę i inne
zioła, dam znać jak wyszło.Znajdź chwilę i upiecz swój pierwszy
chleb!Przepis z bloga Honest Fare znaleziony na Co dziś zjesz na śniadanie .Składniki:3 szklanki
mąki ( u mnie pełnoziarnista)1 łyżka
proszku do pieczenia1,5 łyżeczki
soli4 łyżki stołowe
cukru330 ml
piwa, obojętnie jakiego3 łyżki roztopionego
masłaWykonanie:Piekarnik nagrzej do 175 stopni, natłuść formę o wymiarach 9x5 ( ja piekłam w 20x8). W dużej misce wymieszaj
mąkę,
sól,
cukier i proszek. Następnie dodaj
piwo i wymieszaj wszystko, ale krótko- tylko do połączenia się składników. Ciasto przełóż do formy i posmaruj je rozpuszczonym
masłem. Piecz ok. 40 minut, do czasu, gdy wykałaczka wbita w
chleb będzie sucha.Smacznego!