ßßß Cookit - przepis na Chleb kukurydziany z bazylią

Chleb kukurydziany z bazylią

nazwa

Wykonanie

Kolejny chleb, który zagości na stałe w moim menu. Chleb kukurydziany - bezglutenowy, szybki i prosty w przygotowaniu. Nie kruszy się, nie rozwala, smakuje wyśmienicie. Chyba nie muszę Was dalej zachęcać :)
przepis na blachę o długości 20cm
Inspiracja
250g mąki kukurydzianej
łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli himalajskiej
50g słonecznika
pół opakowania mrożonej bazylii
2 jajka
500 ml maślanki
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, słonecznik i pokruszoną bazylię. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z maślanką. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość wymieszaj dokładnie. Gotową masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj wierzch.Piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu odstaw chleb do całkowitego wystygnięcia. Zjadaj z ulubionymi dodatkami :)
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2015/04/chleb-kukurydziany-z-bazylia.html