Wykonanie
Kolejny
chleb, który zagości na stałe w moim menu.
Chleb kukurydziany - bezglutenowy, szybki i prosty w przygotowaniu. Nie kruszy się, nie rozwala, smakuje wyśmienicie. Chyba nie muszę Was dalej zachęcać :)przepis na blachę o długości 20cmInspiracja
250g
mąki kukurydzianejłyżeczka bezglutenowego
proszku do pieczeniapół łyżeczki
soli himalajskiej50g
słonecznikapół opakowania mrożonej
bazylii2
jajka500 ml
maślankiW dużej misce wymieszaj
mąkę,
proszek do pieczenia,
sól,
słonecznik i pokruszoną
bazylię. W osobnym naczyniu wymieszaj
jajka z
maślanką. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość wymieszaj dokładnie. Gotową masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj wierzch.Piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu odstaw
chleb do całkowitego wystygnięcia. Zjadaj z ulubionymi dodatkami :)