Jak Wielkanoc to oczywiście jajka pod wszelką postacią. Dziś na zielono: z farszem brokułowo-rukolowym. :)Jajka faszerowane na zielonośredni brokuł150g sera feta30g pestek dyni100g rukoli3 łyżki musztardy rosyjskiejsok z połowy cytrynyjajka ugotowane na twardoBrokuł umyj, podziel na małe różyczki i gotuj ok. 3-4 minut, tak aby był al dente. Odstaw do przestygnięcia.Fetę pokrój na małe kawałki, a pestki dyni upraż na suchej patelni. Rukolę umyj i osusz.W misce malaksera umieść brokuła, fetę, rukolę, pestki dyni, musztardę i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Miksuj, aż do uzyskania jednolitej masy.Jajka faszerujemy pastą.Angelika KnopLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.You Might Also Like