Spontaniczne gotowanie inspirowane zawartością lodówki. Wyszło pysznie :)przepis na 6 muffinek100g makaronu spaghetti100g schabu pieczonego ( lub dowolnej wędliny)cebula czerwona200g pieczarekpieprz czarny4 jajka+ mix sałat+ oliwaMakaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedź i odstaw do wystygnięcia.Pieczarki umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i uduś na odrobinie oliwy. Przełóż do miski. Cebulę obierz, pokrój w drobna kostkę. Podsmaż razem w wędliną pokrojoną w kostkę. Dodaj do miski z pieczarkami, przypraw pieprzem i dokładnie wymieszaj.W kubku rozbij jajka, dopraw solą i czarnym pieprzem, dokładnie rozmieszaj.Formę na muffinki wysmaruj masłem. Wyłóż makaron, tak aby przykrył dno każdej foremki. Na makaronie połóż łyżkę farszu pieczarkowego i delikatnie zalej masą jajeczną.Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piecz ok. 20 minut. Podawaj z mixem sałat.