Wykonanie
Naleśnikowe kotletyDzisiaj na śniadanie kotlety naleśnikowe. To nic innego jak trochę zmieniona wczorajsza kolacja. Zostało z niej kilka sztuk naleśników. A ponieważ nie znoszę wyrzucania świeżej żywności . Nie pozostało mi nic innego jak podać wczorajsze naleśniki w innej odsłonie. I tak narodziły się kotlety

Składniki7 szt naleśników7 plastrów
sera żółtego7 plasterków
wędliny ( obojętne jakiej i ilość może być różna)
jajkobułka tartaoliwa do smażeniaWykonanieKrok 1 . Na naleśnika położyć plaster
sera i plaster
wędliny. Zwinąć go dość ściśle.Krok 2 . Zwinięty naleśnik pokroić w poprzek (powstaną krążki) Grubość krążka ok 1 cm.Krok 3 .
Jajo rozkłócić na talerzyku . Moczyć krążek naleśnikowy w
jajku a
potem w
bułce tartej.Krok 4 . Krążki kłaść na rozgrzaną patelnię i smażyć z każdej strony do zrumienienia.Podać można z surówką ,
sałatą ,
keczupem lub same.