Wykonanie
Po ciężkim weekendzie nadszedł poniedziałek, na szczęście dla mnie to jeszcze dzień wolny, ponieważ zajęcia zaczynam dopiero we wtorek o 13:30 ;) Korzystając z wolnego czasu, można zjeść leniwe śniadanie i wypić spokojnie
kawę ;)Bruschetta z żółtymi
pomidorami
2 kromki świeżo pieczonego, domowego
chleba ( w orginalnej wersji powinniśmy użyć ciabatty lub
bagietki)2 dojrzałe
pomidoryząbek
czosnkuoliwa z oliweksuszona
bazylia ( lub świeża)Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wkładamy do niego
pieczywo i opiekamy z obu stron, aż będą złociste ( czyli tak ok. 10 minut)
Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z
oliwą.
Pomidory kroimy w drobną kostkę ( jeśli ktoś chce można wcześniej obrać je ze skórki), mieszamy z
bazylią i doprawiamy
pieprzem.

Gdy
pieczywo się upiecze, smarujemy je
oliwą, nakładamy
pomidory i od razu zjadamy ;)