ßßß Cookit - przepis na Pomidorowe gofry na wytrawnie

Pomidorowe gofry na wytrawnie

nazwa

Wykonanie

Gofrów nie było u mnie dawno, a takich w wersji wytrawnej chyba jeszcze nigdy.
100g mąki pszennej pełnoziarnistej
3 łyżki otrębów owsianych Sante
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
200ml mleka
koncentra pomidorowy ( ja użyłam takiego domowej roboty)
2 łyżki cebuli w płatkach
zioła prowansalskie
Mąkę, otręby, proszek do pieczenia, cebulę i zioła prowansalskie przesiewamy do miski i dokładnie mieszamy. Żółtka miksujemy z mlekiem i dodajemy do suchych składników. Dokładamy koncentrat pomidorowy i caość znów dokładnie miksujemy. Białka ubijamy w osobnej misce. Delikatnie przekładamy do pozostałych składników. Powstałą masa nie powinna być zbyt rzadka.
Pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2013/08/pomidorowe-gofry-na-wytrawnie.html