Wykonanie
Planować, czy nie? Układać sobie życie, czy żyć spontanicznie? Cieszyć się chwilą, czy martwić, że teraz właśnie miałam zaplanowane robienie czegoś innego. Wszystko zależy od sytuacji, od dnia i momentu życia. Spontaniczność jest urocza, ale nie zawsze wychodzi na dobre. Spontaniczne są tylko dziecie? Nie, może nie tylko, ale im przeważnie uchodzi to na sucho. Dorośli niekiedy musza ponosić konsekwencje swojej spontaniczności.A śniadanie dziś spontaniczne. Ma być kolorowo, żeby miło rozpocząć dzień.

2
jajka2
szparagi zielonepapryka czerwonafetaoliwazioła prowansalskieRozgrzewamy patelnię z
oliwą. W tym czasie kroimy
paprykę w kostkę, a
szparagi na mniejsze części. Wrzucamy na patelnię i dusimy razem ok. 5minut. Następnie dodajemy
jajka, zmniejszamy ogień. Gdy jajecznica zacznie się już ścinać dodajemy
fetę i posypujemy
ziołami prowansalskimi.