ßßß
Cookit - przepis na Polędwica w cieście i cebulowo-orzechowej kołderce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Polędwica w cieście i cebulowo-orzechowej kołderce
Składniki
Polędwica
Sól
Pieprz czarny
Masło
Czosnek
Cebula
Orzech włoski
Ciasto francuskie
Jajko
Czarnuszka
Wykonanie
Chrupiące ciasto, słodkawy farsz
cebulowy
z
orzechami włoskimi
i soczyste
mięso
. Czy można chcieć czegoś więcej?
Składniki:
polędwica
wieprzowa 450g
sól
,
czarny pieprz
masło
klarowane do smażenia3 ząbki
czosnku
2 średnie
cebule
50g
orzechów włoskich
płat
ciasta francuskiego
jajko
czarnuszka
Sposób przygotowania:
Polędwicę
myjemy, oczyszczamy z bonek i doprawiamy
sola
i świeżo mielonym
czarnym pieprzem
.
Czosnek
obieramy i drobno siekamy. Nacieramy
mięso
. Na patelni rozgrzewamy
masło
klarowane i przesmażamy
mięso
ze wszystkich stron na złoto. Zdejmujemy z patelni i studzimy.Na tej samej patelni szklimy
cebule
posiekane w piórka. Studzimy.
Orzechy
obieramy.Płat ciasta rozwijamy i układamy na nim przestudzoną
polędwicę
. Na
mięsie
układamy
cebulkę
. Całość posypujemy
orzechami włoskimi
. Zawijamy ciasto pozostawiając łączeniem do dołu. Wierzch smarujemy rozkłóconym
jajkiem
i posypujemy
czarnuszką
.Pieczemy w 210 stopniach C przez około 20 minut (do zarumienienia).
Źródło:
http://pyrynagaz.blogspot.com/2015/06/poledwica-w-ciescie-i-cebulowo.html
Przepisy powiązane
Polędwiczka w paście oliwkowej i cieście francuskim
Polędwiczka w paście oliwkowej i cieście francuskim
Polędwiczka w paście oliwkowej i cieście francuskim
Polędwiczka w paście oliwkowej i cieście francuskim
Polędwiczka w paście oliwkowej i cieście francuskim
Składniki powiązane (0)