Chrupiąca skórka i miękkie wnętrze z nutą oregano i otrębami. Cudowny początek pysznego dnia.SKŁADNIKI:400g mąki pszennej200g płatków owsianych220ml + 50ml ciepłej wody30g świeżych drożdżyłyżeczka soliłyżeczka cukru2-3 łyżeczki suszonego oregano2 łyżki oliwy z oliwek1 jajkoWYKONANIE:50ml wody mieszamy z drożdżami, łyżeczką cukru i łyżką mąki i pozostawiamy na 15 minut. Miksujemy mąkę, rozczyn drożdżowy, sól, oregano, oliwę i resztę wody na gładkie ciasto. Zagniatamy elastyczne ciasto. Odkładamy na około 30minut w ciepłe miejsce.Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego trójkąty, które następnie zwijamy zaczynając od podstawy trójkąta ku szczytowi. Zwinięte rogaliki formujemy na półokrągło. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy prze 15 minut w 190 stopniach C.