Ta zupa to prawdziwy hit! Można ją podać zarówno podczas rodzinnego obiadu jak i przyjęcia, a zawsze smakuje wyśmienicie.SKŁADNIKI:1,2 l bulionu wołowego120g sera (polecam goudę)50g masła6 dużych cebul4 kromki chleba2 łyżki mąkiłyżeczka brązowego cukrułyżeczka suszonego tymianku2 liście laurowePRZYGOTOWANIE:Podgrzej bulion z liściem laurowym i tymiankiem.Cebule kroimy w cienkie piórka i smażymy na maśle na niewielkim ogniu przez około 15-20 minut, by zmiękła i zrobiła się lekko złota. Zwiększamy płomień i smażymy dalej, ciągle mieszając, aż cebula skarmelizuje. Będzie wtedy dość ciemna i kleista. Dodajemy brązowy cukier i mąkę. Wlewamy bulion z przy[prawami i gotujemy jeszcze 10-15 minut.