Wykonanie

Polecam najlepszy przepis na
trifle biszkoptowe z
truskawkami i
budyniem.
Trifle to pyszny,
owocowy deser. Świetnie smakuje po eleganckim obiedzie lub jako słodka przekąska na każdą
porę dnia ....
Truskawki mają doskonały smak, piękny kolor i kuszący aromat. Deser jest najsmaczniejszy w sezonie ze świeżymi
truskawkami, ale równie wyśmienicie smakuje po sezonie z
owocami mrożonymi lub z kompotu. Do tego jest łatwy do p rzygotowania . Deser podawaj w szklanych pucharkach, udekorowany
biszkoptami i
truskawkami ....Nareszcie pi ękna pogoda! Od rana świeci cudowne słońce .... Lato, lato wszędzie, zwariowało, oszalało moje
serce..... - śpiewam od rana na głos słowa tej piosenki. Na Nowym Świecie w Warszawie zapanowała wakacyjna atmosfera i pełen luz. Na reprezentacyjnej ulicy w centrum miasta, niczym w letnim kurorcie, kr
óluj ą plażowe stroje - szorty, mini-sp ódniczki i klapki. Ludzie spaceruj ą, jeżdżą na rowerach,
siedzą w ogr ódkach kawiarnianych .....Sk ładniki na 3 osoby :12 szt. podłużnych
biszkoptów250g
truskawek3 łyżki
słodkiego wina1 op. budyniu
śmietankowego0,5l
mleka skondensowanego2 łyżki
cukru trzcinowego2 łyżki
masłaPrzygotowanie:1.
Truskawki opłucz pod bieżącą
wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Usuń szypułki, przekr ój wzd łuż na poł ówki. Połowę
biszkoptów pokrusz na kawałki o długości 2-3 cm. Pokruszonymi
biszkoptami wył ó ż dno szklanych pucharków do deserów i
skrop odrobiną
słodkiego wina.2. Przygotuj
budyń: z 0,5l
mleka skondensowanego odlej p ó ł filiżanki, dosyp proszek budyniowy, dokładnie wymieszaj na gładką masę. Pozostałe
mleko zagotuj, dodaj 2 łyżki
cukru trzcinowego i 2 łyżki
masła. Do gotującego się
mleka dodaj masę budyniową i energicznie wymieszaj.
Krem śmietankowy przełóż do pucharków na pokruszone
biszkopty. Na kremie uł ó ż przygotowane wcześniej poł ówki
truskawek. U dekoruj
biszkoptami.