Miłośniczka granoli wszelkiego rodzaju. Cóż to za miłośniczka, która nie zrobiła własnej domowej granoli ! Oficjalnie nadrobiłam to dziś rano w akcie desperacji, kiedy zobaczyłam brak mojej pyszności w szafce. Opłciło się !Szczerze mówiąc zrobiłam wszystko "na oko" a wykorzystałam do tego:- płatki owsiane górskie- siemię lniane- płatkiryżowe- wiórki kokosowe- cynamon- pół bnana- śliwki suszone- mleczko kokosowe- masło orzechowe- miódPrzygotowanie:Suche prodykty i przyprawy mieszamy w misce. Oddzielnie w garnuszku blendujemy banana z mleczkiem kokosowym, i wstawiamy mieszankę na mały ogień dodając miód i masło orzechowe, podgrzewamy całość aż do rozpuszczenia. Następnie przelewamy to do suchej mieszanki i dokładnie łączymy ze sobą wszystkie składniki. Przekładamy całość na blaszkę i wkładamy do piekarnika na około 30 min temperatura 200 stopni w między czasię mieszając aby się nie przypaliło.Ja moja granolę wykorzystałam dziś na śniadanko do podgrzanego mleczka kokosowego z miodem i połówka banana oraz jagodami goji.