Wykonanie
Chyba powoli się przestawiam i przyzwyczajam :) Widziałam lekkie oburzeniem moim cukiereczkiem, uwierzcie mi, że moje oburzenie było 10
razy takie jak to zobaczyłam ;o!A oto zupa cebulowa ! Zawsze wydawało mi się, że jak zupa cebulowa może być smaczna? Jednak może ! I teraz oficjalnie jest jedną z moich ulubionych zup :)Składniki:- 1
cebula (duża )- 500 ml
bulionu warzywnego ( lub kostka )- ząbek
czosnku- pół szklanki
wytrawnego wina-
sól,
pieprz,
majeranek- ewentualnie łyżeczka
mąki ziemniaczanej- łyżeczka
oliwy-
ser żółtyPrzygotowanie:
Cebulkę podsmażamy na łyżeczce
oliwy z oliwek, w osobnym garnku gotujemy
bulion. Następnie usmażoną
cebulkę wrzucamy do
bulionu dodajemy ząbek
czosnku sól pieprz oraz troszkę
majeranku. Gotujemy przez około 5 minut i dodajemy
wino. Całość gotujemy około 10 minut. Na koniec blendujemy naszą zupę na gładki krem. Jeżeli jest zbyt rzadka krem odstawiamy jeszcze raz na ogień gotujemy i dodajemy łyżeczkę
mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w małej ilości
wody lub naszej zupy. Podajemy z
żółtym serem.Smacznego :)