ßßß
Chyba powoli się przestawiam i przyzwyczajam :) Widziałam lekkie oburzeniem moim cukiereczkiem, uwierzcie mi, że moje oburzenie było 10 razy takie jak to zobaczyłam ;o!A oto zupa cebulowa ! Zawsze wydawało mi się, że jak zupa cebulowa może być smaczna? Jednak może ! I teraz oficjalnie jest jedną z moich ulubionych zup :)Składniki:- 1 cebula (duża )- 500 ml bulionu warzywnego ( lub kostka )- ząbek czosnku- pół szklanki wytrawnego wina- sól, pieprz, majeranek- ewentualnie łyżeczka mąki ziemniaczanej- łyżeczka oliwy- ser żółtyPrzygotowanie:Cebulkę podsmażamy na łyżeczce oliwy z oliwek, w osobnym garnku gotujemy bulion. Następnie usmażoną cebulkę wrzucamy do bulionu dodajemy ząbek czosnku sól pieprz oraz troszkę majeranku. Gotujemy przez około 5 minut i dodajemy wino. Całość gotujemy około 10 minut. Na koniec blendujemy naszą zupę na gładki krem. Jeżeli jest zbyt rzadka krem odstawiamy jeszcze raz na ogień gotujemy i dodajemy łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w małej ilości wody lub naszej zupy. Podajemy z żółtym serem.Smacznego :)