Wykonanie
Wiecie, że lubię czasem pójść na łatwiznę? Wiecie, że przeraża mnie czasami już stworzona poprzedniego dnia sterta naczyń i nie chcę, nie zniosę kolejnych blach, talerzy, misek. A przede wszystkim nie zniosę kolejnej godziny spędzonej na sprzątaniu w kuchni. Bo wiecie pewnie też, że kocham swoją kuchnię, ale najmniej ze wszystkiego podoba mi się sprzątanie w niej. O dzięki Ci
Panie Boże za
męża, który mi pomaga, za mamę, która czasem wpada. I żeby nie było, też czasem po sobie sprzątam. Choć lekki nieład zawsze wydaje mi się towarzyszyć. Ale do rzeczy. W takie dni, kiedy już nie mam siły na sprzątanie, ale mam ochotę na coś pysznego sięgam po prostsze, choć nie mniej smaczne rozwiązania, a jednym z nich jest domowa pizza chlebowa. Wykorzystać możemy upieczony przez siebie
chleb, ale z powodzeniem możemy się w niego zaopatrzyć w dobrej piekarni. Ważne, aby był smaczny. Resztę składników wystarczy pokroić i już. Nie ma rąk i misek lepkich od ciasta, nie ma brudnych garów i ton
mąki na meblach, podłodze,
stole i kucharzu :)

Składniki:1 bochenek
chleba2 łyżki
oliwy z oliwek1/2 szkl
przecieru pomidorowego2 cienkie
białe kiełbaski100 g
mozzarelli50 g twardej
fety50 g
chedarasuszony
tymianekPrzepis:- Bochenek
chleba przekrawamy na pół wzdłuż. Każdą połowę smarujemy
oliwą oraz
przecierem pomidorowym. Tylko nie wykorzystujcie takiego ze sklepu. Ten zrobiony w domu będzie idealny, ale jeżeli nie macie domowego to kupcie lepiej gęsty sok.-
Ser kroimy na średniej wielkości kostkę,
kiełbasę na 2-3 centymetrowe kawałki. Wszystko uskładamy na
chlebie i wkładamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na 15 minut. I już gotowe.
Chleb robi się chrupiący, aromatyczny,
ser się roztapiają, a
tymianek robi swoje.Smacznego :)
