Wykonanie
Czasami mamy ochotę na coś słodkiego i niesłodkiego jednocześnie. Taki właśnie jest ten mus. Przygotowywany bez grama
cukru z czterech najprostszych składników, w niewiele ponad 10 minut. Cudowne połączenie
gorzkiej czekolady i soczystych
owoców. Może być podawany w pucharkach lub w foremkach z kruchego ciasta. Polecam.100 g
śmietanki kremówki50 g
gorzkiej czekolady1
gruszka1 łyżka
masła-
Czekoladę rozpuszczamy z
masłem nad kąpielą
wodną. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia.-
Śmietankę ubijamy na sztywno.-
Gruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę.- Do przestudzonej
czekolady dokładamy
gruszkę i mieszamy. Następnie partiami przekładamy
czekoladę do ubitej kremówki i wszystko dokładnie łączymy.- Nakładamy mus do wybranych naczyń i chłodzimy przez około 2-3 godziny.Smacznego:)