Wykonanie
Kilkanaście miesięcy temu natknęłam się w internecie na firmę produkującą
czekoladę na patyku. To chyba nawet miało swoją ciekawą nazwę... W pamięci został mi pomysł i ... pewna bezsilność. No bo jak TO zrobić... Już wiem- dzięki "Jadalnym prezentom" oczywiście :)
Czekolada na patyku uszczęśliwi każde dziecko... to małe i to żyjące wewnątrz każdego dorosłego :)Jeśli jeszcze nie macie dość słodkości, macie trochę czasu... to możecie przygotować w ramach świątecznej rodzinnej integracji :)
Składniki:700 g
czekolady gorzkiej - może być smakowa1 szkl.
śmietany kremówki 30%Sposób przygotowania:W kąpieli
wodnej podgrzej lekko
śmietanę, dodaj do niej pokruszoną
czekoladę. Mieszaj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Przelej do silikonowych foremek. Gdy zacznie zastygać do każdej porcji włóż patyczek i posyp
przyprawami -
cynamonem,
płatkami chilli, kawałkami
suszonych owoców,
skórką pomarańczową, gruboziarnistą
solą,
orzechami...