ßßß Cookit - przepis na Truskawkowo - kokosowy przekładaniec

Truskawkowo - kokosowy przekładaniec

nazwa

Wykonanie

Orzeźwiający deser ze świeżych truskawek na bazie serka, śmietanki kremówki i mleka kokosowego. Z delikatną nutą alkoholu. Idealny na letnie, upalne dni.
500 g serka mielonego
220 ml mleka kokosowego
300 ml śmietanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
1 kg truskawek
400 g biszkoptów
100 ml soku z truskawek
100 ml wódki
- W miseczce mieszamy sok truskawkowy i wódkę. Zanurzamy w nich biszkopty i układamy na spodzie blachy.
- Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Do ubitej dodajemy mleko kokosowe, serek mielony i cukier puder.
- Masę dzieli ma pół. Pierwszą połową zalewamy biszkopty.
- Truskawki dokładnie myjemy, osuszamy, obieramy z szypułek i układamy na warstwie z serka.
- Truskawki zalewamy drugą połową masy ze śmietanki i mleczka kokosowego.
- Na wierzch układamy ostatnią warstwę truskawek - czubkiem do góry.
- Całość wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Smacznego:)
Źródło:http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/06/truskawkowo-kokosowy-przekadaniec.html