ßßß
Cookit - przepis na Truskawkowo - kokosowy przekładaniec
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Truskawkowo - kokosowy przekładaniec
Składniki
Ser
Mleczko kokosowe
Śmietana kremówka
Cukier puder
Truskawka
Biszkopty
Wódka
Wykonanie
Orzeźwiający deser ze świeżych
truskawek
na bazie
serka
,
śmietanki kremówki
i
mleka kokosowego
. Z delikatną nutą
alkoholu
. Idealny na letnie, upalne dni.500 g
serka
mielonego220 ml
mleka kokosowego
300 ml
śmietanki kremówki
2 łyżki
cukru pudru
1 kg
truskawek
400 g
biszkoptów
100 ml soku z
truskawek
100 ml
wódki
- W miseczce mieszamy
sok truskawkowy
i
wódkę
. Zanurzamy w nich
biszkopty
i układamy na spodzie blachy.-
Śmietankę kremówkę
ubijamy na sztywno. Do ubitej dodajemy
mleko kokosowe
,
serek
mielony i
cukier puder
.- Masę dzieli ma pół. Pierwszą połową zalewamy
biszkopty
.-
Truskawki
dokładnie myjemy, osuszamy, obieramy z szypułek i układamy na warstwie z
serka
.-
Truskawki
zalewamy drugą połową masy ze
śmietanki
i
mleczka kokosowego
.- Na wierzch układamy ostatnią warstwę
truskawek
- czubkiem do góry.- Całość wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.Smacznego:)
Źródło:
http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/06/truskawkowo-kokosowy-przekadaniec.html
Przepisy powiązane
Sernik na zimno z truskawkami
Mini serniczek truskawkowy
Domowe lody truskawkowe
Lody truskawkowe bez jajek bez maszynki!
Eton mess z truskawkami
Składniki powiązane (0)