Wykonanie
Ten pyszny deser zna już chyba każdy. :) Według mnie najlepsza opcja to wykorzystanie
truskawek lub
jagód, ale możecie użyć każdy rodzaj Waszych ulubionych
owoców. Zapraszaaaam! :)
SKŁADNIKI :330ml schłodzonej słodkiej
śmietanki 30% lub 36%0,5kg świeżych
truskawek2 łyżki
cukru pudru2 szklanki pokruszonych bez
Umyte
truskawki bez szypułek zasypujemy w misce
cukrem pudrem i miksujemy blenderem - jeśli wolicie można je tylko rozgnieść lekko widelcem bądź kłaść
owoce pokrojone. Schłodzoną
śmietankę ubijamy mikserem na sztywno. Do ubitej
śmietanki dodajemy pokruszone
bezy, następnie w pucharku zamiennie układamy warstwy masy bezowej i sos
truskawkowy. Dekorujemy kawałkami
truskawek. Odstawiamy do schłodzenia do lodówki, smacznego! :)